Každý rok robíme aktivitu pre našich klientov s mentálnym postihnutím v čase, keď DSS-ky aj školy sú zavreté a pracujúci rodičia majú starosť kam so svojim potomkom. Nájsť dobrovoľníka je veľmi ťažké, skoro až nemožné. Veľmi nám v tomto smere pomohla naša klientka Dominika, ktorá našu noticku uverejňovala všade, kde sa dalo. Zato som jej veľmi vďačná a mohli uskutočniť zaujímavý program.

Dvojtýždňový denný tábor sme začali 15.7.2019 a boli sme si pozrieť živú rozprávku v Medickej záhrade „Princezná s dlhým nosem “. Po rozprávke sme sa zastavili v čitárni Medickej záhrady. Spolu sme sa presunuli na Patrónku, kde nás ako každoročne prichýlili v Odbornom učilišti na Dúbravskej ceste. Obed nám varili v BEMI- servise, kde sme boli spokojní. Poobedňajšia siesta a odchod na Hodžovo námestie ubehlo rýchlo. Druhý deň sme boli na Bratislavskom hrade najprv sme si pozreli záhradu a neskôr sme sa túlali zaujímavými výstavami. Znova sme použili našu MHD na presun na obed.

V stredu y sme navštívili Betániu v Senci – je to ako DSS-ka s denným aj celoročným pôsobením. Už nás tam poznajú a sú radi keď ich navštívime. Tentokrát sme išli autobusom tam aj naspäť.

Vo štvrtok sme boli v našej Zoologickej záhrade. Jazdu vláčikom bol pre nich zážitok, ale potom sme toto absolvovali aj po vlastných nohách. Cesta naspäť bola krátka každý z nás vyhladol tešili sa na obed a oddych.

V piatok sme sa hrali v areáli na Dúbravskej ceste a poobede sme sa rozlúčili s klientami, ktorí boli len 1 týždeň.

Druhý týždeň začal znova Medickou záhradou s rozprávkou „Tudle, nudle“

V utorok sme si pozreli BIBIANU a klienti sa tam vyšantili ani sme si neuvedomili ako rýchlo nám utiekol čas.

V stredu sme si urobili výlet na Beckovský hrad. Chvíľu to trvalo, ale každý z nás vyšľapal na hrad a bolo to zaujímavé. Dokonca sme mali prehliadku hradu , čo bolo veľmi pekné. Bola tam výstava Mednyaszkeho malieb. Bol tam aj mini zverinec a mali sme aj ukážku vtákov od najmenších až po orla.

Obedom sme ukončili našu cestu a oddýchnutí sme išli autobusom naspäť domov.

Vo štvrtok sme boli v areáli, kde sme hrali loptové hry. Neskôr sme si pripravovali masky na piatkový karneval s ktorým sme ukončili dvotýždňový denný tábor.